NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
BBC har ikke råd til DAB


(12 oktober, 2015 - 09:36)

BBC mener at digitalisering av radioen blir så dyrt at det vil gå utover kanaler som BBC Radio 6. De stiller også spørsmål ved om det er verdt pengene. 

Storbritannia generellt og BBC spesiellt har lenge vært ansett som fyrtårn i digitaliseringen av radio. I et nytt høringsnotat som BBC har sendt til myndighene angående organisasjonens fremtid, går det fram at de nå synes DAB blir for dyrt. 

- Innenfor de budsjettrammene man nå har, kan BBC ikke finansiere digitaliseringen uten at det vil gå dramatisk utover programtilbudet, står det relativt klart i høringsnotatet, ifølge The Guardian. Det er digitale kanaler som BBC 6 Music og Radio 4 Extra som ifølge avisen er de som er mest utsatt for kutt. 

BBC mener også at digitalisering generellt blir for dyrt: - Det vil bli svært kostbart å  bygge ut det digitale nettverket (DAB) til samme rekkevidde som dagens FM-nett....Vi er usikre på om det er verdt pengene å investere mer i DAB nå når den digitalle lyttingen er under 50 %, står det i brevet. 

- Hvis myndighetene fortsetter med digital switchover vil det dytte store kostnader over på forbrukerne, samtidig som det vil kreve store investeringer i markedsføring, mener BBC som påpeker at kommersielle aktører og produsenter av sendeutstyr og radioapparater. 

I Storbritannia er den digitale lyttingen på litt under 40 %, på DAB, digital-TV og mobil, og det er ikke planlagt noe fm-slukking før tidligst 2020. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser