NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Barnetimen blir borte


(7 desember, 2013 - 04:00)

Fra nyttår blir det musestille for de minste i P1. Barnetimen for de minste, som har blitt til programmet «Superblokka», skal bort. Magasintilbudet på en halvtime har eksistert siden 1924 og har blitt sendt på forskjellige radiokanaler i NRK gjennom årene.

Fra nyttår fjernes halvtimen med Barnetime-programmet, og «Superblokka» blir ikke erstattet. Barnas radiotilbud blir samlet i den digitale radiokanalen NRK Super, som tilbyr et barnetilbud dagen lang.

– Vi skal ikke lenger lage et halvtimes magasinprogram. TV og radioformatet er stadig i utvikling og vi forsøker så godt vi kan å tilpasse tilbudet til vår målgruppe, sier Hildri Gulliksen som er programredaktør i NRK Super.

Fra å ha vært seks stykker som har skapt innhold for barn, vil det nå være kun tre stykker som skal fylle radio NRK Super med innhold.

– Tre stillinger omdisponeres, og dette har med bemanningssituasjonen generelt å gjøre. Vi bruker våre ressurser der vi mener barna har best bruk for dem, sier Gulliksen til NRK.no.

Hun viser til at nettbrettet har nå blitt barns viktigste plattform i tillegg til TV.

– Å lage innhold som er tilpasset brukermønstrene deres er viktig. Vi er opptatt av å nå frem til dem, og de er jo ledende i å ta i bruk nye plattformer. Da må vi være til stede med tilpasset innhold, sier Gulliksen.

 

 
Annonser