NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Ap vil ha pressestøtte til lokalradio


(9 november, 2015 - 00:11)

Ordføreren i Selbu ønsket deltagerne på Midt-Norsk lokalradiokonferanse velkommen med en gladmelding fra sitt eget parti. 

Arbeiderpartiet i Selbu kommune har vedtatt å gå inn for at lokalradio skal få pressestøtte. Det fortalte nyvalgt ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad da han sto for åpningen under Midt-Norsk Lokalradiokonferanse i Selbu denne helgen. 

Dette med pressestøtte er noe mange av medlemmene i Norsk lokalradioforbund har etterlyst i mange år, men det er såvidt lokalradio.no kjenner til første gang et lokalparti har vedtatt at lokalradio bør få slik støtte. 

Det er i dag kun aviser som får pressestøtte, som beløper seg til mange millioner kroner for de store avisene. Lokalt nevnte mange lokalradioer at den lokale papiravisa får typisk rundt 500 000 kroner i året i støtte fra myndighetene for å drive journalistikk. 

Lokalradio får ingen slik støtte, men sliter i stedet med å betale avgifter til organisasjoner som Tono og Gramo på kanskje flere hundre tusen kroner. Denne forskjellsbehandlingen har opprørt mange i lokalradio, som har krevd at lokalradio skal bli behandlet på lik linje. 

Det var drøyt femti deltagere på denne konferansen som har sin opprinnelse i Sør-Trøndelag, der man finner Nea Radio, landets mest populære lokalradio målt i oppslutning i sitt eget område. Deltagerne fikk høre diverse emner, som for og imot DAB, Hvordan fange ungdommen, og hemmeligheten bak suksessen Sommerbåten. 

Allerede første kvelden ble Fagutvalgsprisen delt ut og den gikk i år til RadiOrakel. Se egen sak!

Lokalradio.no vil komme med mer om konferansen i dagene som kommer. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser