NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
To år med digital satsing forsterkes med nyhetssatsing


(26 februar, 2013 - 04:00)

Det er snart to år siden Norske Etermedier startet et prøveprosjekt med tre helt digitale nettbaserte radiostasjoner. I løpet av disse to årene har stasjonene etablert seg med stadig flere lyttere.

De digitale radiokanalene er rettet mot musikalske nisjer med Radio+ Nostalgi (easy listening), Radio+ Dans (danseband) og Radio+ Country (countryslagere).
Stasjonene har en bred digital distribusjon og finnes i så og si samtlige applikasjoner/plattformer, som AppleTV, iTunes, Windows Media, TuneIn, vTuner, RealRadios, Tunin, iRadio, egen app for iPhone/iPad og Android samt alle digitale radioapparater som Pinell, Pure, Revo m.fl. I tillegg til oppgradert og relansert felles hjemmeside, samt direkte til hver stasjon via: radionostalgi.no, radiodans.no og radiocountry.no.
Via playeren på hjemmesiden kan lyttere få mer info om låter og artister som spilles, rangere låtene samt kjøpe dem via samarbeidspartner amazon.co.uk.

‐ Vi er veldig overrasket over hvor mange som lytter til våre digitale stasjoner, spesielt siden vi ikke har brukt penger på markedsføring, sier ansvarlig redaktør Frank T. Næss.
I januar 2013 hadde de digitale stasjonene i snitt over 5.000 unike brukere daglig, og dette er resultatet av en jevn økning måned for måned siden starten i 2011. Gjennomsnittlig lyttertid viser også at lytterne er trofaste mot stasjonene.

‐ Våre digitale stasjoner er beregnet på et norskspråklig publikum med en ringrev som kanalvert, Leif Dubard, kjent fra NRK Radio, som fyller 82 i år, sier Næss. Det derfor overraskende at såpass mange lyttere er fra det store utland, blant annet Canada, USA, Tyskland og til og med Thailand. At vi har en del lyttere i Skandinavia er ikke fullt så overraskende, men svært hyggelig.
Norske Etermedier har også jobbet mye med lyd og har investert i avansert lydbehandling med Omnia AX/E.

Satsingen på de digitale stasjonene fortsetter nå med introduksjonen av riksnyheter hver time.
‐ i samarbeid med SBS Radio's "Norgesnyhetene" gir vi nå våre lyttere de viktigste nyhetene på hel-slaget. Dette er innhold vi har savnet og har hatt planer om å introdusere også tidligere, sier Næss. Nå er det på plass for Radio+ Nostalgi og de to andre digitale stasjonene følger etter i løpet av noen dager.

I tillegg har vi introdusert vår versjon av "A‐lister" for de respektive stasjonene. Dette er ikke bare nyheter, men også låter vi mener fortjener å trekkes frem i lyset igjen. Det er ikke snakk om hard formatering, men låtene som ligger på våre "A‐lister" vil høres oftere enn andre, sier Næss.

 

 
Annonser