NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Ålesundsradioer inntar Geiranger


(19 november, 2015 - 21:06)

De tre radioene som samarbeider på FM101 i Ålesund har overtatt konsesjonen til Radio Storfjord og har nå fått opp sendere som dekker helt inn til Geiranger.

Det er de tre kristne radioene Radio Sunnmøre, Radio Nordvest og Radio New Life som samarbeider tett i Sunnmøres hovedstad. De har også gått sammen om å dekke det nye konsesjonsområdet, etter at Radio Storfjord la ned sine sendinger. 

- Etter mye testing av utstyr og nett er vi nå kommet på lufta og fått stabile sendinger, forteller Daglig leder Ragnhild Kristine Vartdal Espelund i Radio Sunnmøre (bilde).

- Det vi når nå er Stranda, Liabygda, Valldal, Eidsdal, Norddal og Geiranger, men Hellesylt og Stordal er foreløpig utan dekning, forteller Vartdal Espelund til Sunnmøringen. 

FM 101-samarbeidet har fått leid seg plass hos NorKring på Blåhornet, slik at sendingene når helt til Geiranger via Blåhornet og Korsmyra. – Vi får være på Blåhornet så lenge antenna NRK bruker henger der. I verste fall er det i slutten av 2017 de går over til DAB, sier den daglige lederen i Radio Sunnmøre.

De nye frekvensene er som følger:  104 frå Vestborg, 106 frå Ringstadsætra, 106,8 frå Blåhornet og 102 frå Korsmyra.

Radio Sunnmøre er forøvrig tidligere Radio Sentrum. Kanalen skiftet navn i mai i år, etter 30 år på lufta. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser